Зарема Нуратдиновадан рецепт

Муаллиф:  Зарема Нуратдинова

Ассалому алайкум. Менинг исмим Зарема. Мен еш хотин ва бир ешлик угилнинг онасиман. Тайер «Муза» хамири тез ва мазали пишириклар пиширишда  хамиша куллаб кувватлайди. Сизларга  оилангиз ва якинларингизга екадиган оддий сомса рецептини такдим этмокчиман.

 

 

Бизга керакли маҳсулотлар:

  • Тайер «Муза» хамири – 500 гр
  • Мол гушти – 300 гр
  • Кичик бир булар куй еги
  • 2 дона уртача пиез
  • Кукат
  • Туз
  • Мурч нохотчалари
  • Зира
  • Тухум
  • Кора кумин(зира)

1. Тайер эритилган хамирни рулет шаклида ураймиз, мана шундай колбаса холатида булиши керак.

2. Кейин 15 та бир хил булакларга буламиз (хохишга кура 20тагача булакка булиш мумкин)ва пачоклаймиз

3. Пачокланган хамирчаларни унлаймиз ва ураб музлатгичга куямиз.

4. Аралашма тайерлаймиз. Пиезни майдалаб туграймиз.

5. Худди шундай гушт ва куй егини хам туграймиз.


6. Гушт ва пиезни аралаштирамиз, кукат кушамиз. Мурч нохотчаларини майдалаймиз (майдаланган кора мурч сотиб олса хам булади), туз, мурч ва хушбуй зира кушиб аралаштирамиз.

7. Энди сомса ясашга киришамиз. Хамир четлари иложи борича юпка килиб, уртаси калинрок холда ейилади.

8. Аралашмани соламиз, тахминан 1 кошикдан

9. Учбурчак шаклида тугамиз

 

Пергамен когоз устига сомсаларни айлантириб куямиз. Сунг тухум саригини суртамиз ва майдаланган кора кумин сепамиз.

180 градусда киздирилган печда 35-40минут давомида пиширамиз.

Тайер «Муза» хамиридан сомсалар жуда юмшок ва мазали чикади. Мазали сомсаларимизни чой бн столга тортамиз ва еб рохатланамиз.

Кизикарли танловда иштирок этиш имконияти учун «Муза»га рахмат.

 

  • Evgeniy Sklyarevskiy

    Описание рецепта — 4
    фото — 5
    Мастерство и оригинальность — 4

  • Хайдарова Фарогат

    Описание рецепта — 5
    фото — 5
    оригинальность — 4

  • Наргиза Кодирова

    Описание рецепта — 4
    фото — 5
    оригинальность — 4